Haberler

İSTİHDAMDA ENGEL TANIMIYORUZ

İSTİHDAMDA ENGEL TANIMIYORUZ

Rotary Zeugma Rotary Kulübü'nün finanse ettiği, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'nin yürüttüğü ve Şehitkamil Halk Eğitimi Merkezi' nin desteklediği ve Proje Koordinatörümüz Erengül Üstünbostancı'nın hazırladığı "Geleneksel El Nakışları" Kursu faaliyetine başladı. Geleneksel El Nakışları kursu; ortopedik engelli bayandan oluşan ,engel durumu en az yüzde 40 en fazla yüzde 70 ortopedik-kas iskelet sistemi engelli bireylere meslek kazandıracak.
Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender:
‘Engelli kızlarımızı, hayata ve topluma kazandırmak ,özgüvenlerini arttırmak ilk hedefimiz. Yürüttüğümüz projelerle engelli bireylerin hem meslek öğrendiklerini, hem de kazandıklarıyla ülke ekonomisine katkı sağladık’ diye konuştu.
Üstünbostancı : Kızlarımız geleneklerimizi yaşatıyor
Proje Koordinatörü Erengül Üstünbostancı da ‘Aylardır üzerinde çalıştığım ve koordinatörlüğünü büyük bir zevkle yaptığım projenin hayata geçmesinin mutluluğunu yaşıyorum. Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi olarak bir projeyi daha faaliyete geçirmenin inanılmaz mutluluğu ve huzuru var üzerimde. Projenin ilk gününde gözlerimiz doldu. Kızlarımızın o heyecanını, mutluluğunu görmek muazzam bir duyguydu. Projemizin esas hedefi topluma karışmamış ,özgüvenleri törpülenmiş kızlarımızı hayata bağlamaktır. kursta kadınların hem geleneklerini yaşattığını hem de ailelerine ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalar' dedi. Üstünbostancı, sözlerini 'Zeugma Rotary Kulübü’ne başkanı sayın Arzum Öğücü ‘ye ve Zeugma Rotary Kulübü’ne desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’ diye noktaladı.
Arzum Öğücü: Kızlarımız hayatın içinde olacak
Gaziantep Zeugma Rotary Kulübü dönem başkanı Arzum Öğücü, kulüp olarak içinde bulundukları topluma karşılıksız hizmet etmenin temel prensipleri olduğunu söylerken, Dezavantajlı genç kızlarımızı meslek edindirme projesi kapsamında Nakış kursunu Gaziantep Sakatlar Derneği ile beraber hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Bu projenin engelli genç kızlarımıza meslek, özgüven, sosyalleşme ve istihdam fırsatı yaratacağını söyleyen Öğücü, böylelikle kızlarımız hayatın içinde aktif olarak var olmanın da keyfini yaşayacaklar.
Zeugma Rotary Kulübü kurulduğu 2009 yılından bu yana öncellikli olarak Gaziantep ve çevresi için yoğun şekilde çalışmıştır. Bir çok köy okulunun muhtelif ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, köylere su temini projelerinde de yer almıştır. Çocuk gelinler(erken evlilik), su tüketimi, meme kanseri farkındalığı, çocuk işçiler ve çocuk felcini yok etmek gibi toplumu bilinçlendirme ve eğitim projeleri ,yürütmüştür. Halen bu sene Beşkuyu köyünde köy okulunda bir çok değişik projeler ve yetişkin okuma yazma kursu ile devam ediyoruz. Gaziantepli bir kulübüz, şehrimizin ve etrafımızın ihtiyaçlarına ve sorunlarına karşı her zaman çok duyarlıyız. Özellikle dezavantajlı guruplar her zaman önceliğimiz. Elimizden geldiği, gücümüz yettiği kadar şehrimize karşılıksız hizmet etmeye devam edeceğiz.
Haber: Okan Çelik