Haberler

ENGELSİZ ATÖLYELER "GELENEKSEL EL NAKIŞ PROJESİYLE UMUT OLUYOR"

ENGELSİZ ATÖLYELER "GELENEKSEL EL NAKIŞ PROJESİYLE UMUT OLUYOR"

Telgraf Haber Merkezi
22 Eylül 2021 / 13:37

Engelsiz Atölyeler Üretim ve Tüketim Kooperatifi açtığı kurslarla kadınları üretmeye teşvik etmeyi sürdürüyor.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi bünyesinde kurulan Engelsiz Atölyeler Üretim ve Tüketim Kooperatifi başarılı bir projeye imza attı. Gaziantep Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü ve Engelsiz Atölyeler Üretim ve Tüketim Kooperatifi iş birliğinde ;
Geleneksel El Nakışları kursu ile 15 bayan ,engel durumu en az %40 ortopedik-Kas iskelet sistemi engelli bireylere hem meslek kazandıracak hem de istihdam sağlayacak.
KALENDER: Engelli bireyleri ,hayata ve topluma kazandırmak; özgüvenlerini arttırmak hedefimiz.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, kentte yürüttükleri eğitim ve istihdam projeleriyle engelli bireylerin hem meslek öğrendiklerini, hem de kazandıklarıyla ülke ekonomisine katkı sağladıklarını dile getirdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi bünyesinde kurulan Engelsiz Atölyeler Üretim ve Tüketim kooperatifimiz ile Gaziantep’te teknolojiye yeni bir boyut getirdik.Elimizdeki tüm imkanlarla engelli bireyleri ,hayata ve topluma kazandırmak ;özgüvenlerini arttırmak hedefimiz.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, dernek olarak yıllardır istihdam kenti Gaziantep’e uygun projeler ürettiklerini dile getirdi. Engelli istihdamında çok başarılı olduklarının altını çizen Kalender,Birçok Kamu kurumları ile yapmış olduğumuz projeyle İşe gidemeyenler için engelli atölyeleri kurduk.engelli istihdamı ve engelli bireyleri çalıştırma konusunda önemli boyutlara ulaştık. Gaziantep Çalışma Ve İşkur İl Müdürlüğü ,Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi ve Engelsiz Atölyeler Üretim Tüketim Kooperatifi işbirliğinde imzalanan “Geleneksel El Nakışları “projemizle de işi olmayan ve evden çıkamayanlara ulaşmak istedik .Evlerinden çıkamayan ortopedik engelli kadınlarımız Geleneksel el nakış eğitimini tamamlayarak sertifikalarını alacaklar. Sadece sertifika almakla kalmayacaklar iş sahibi de olacaklar.Bu şekilde düzenli gelirleri olacak’ ifadelerini kullandı.

Üstünbostancı : Kadınlarımıza öğrendikleri her meslekte aslında bir bilezik takıyoruz.
PROJE KOORDİNATÖRÜ/UZMAN ERENGÜL ÜSTÜNBOSTANCI Sorsanız kadın erkek hepimiz eşit haklara sahibiz ama bu yasalar çerçevesinde geçerli; çünkü 4 duvarı bir kapısı olan evlere girdiğiniz anda bu eşitlik yeri geldiğinde bitiyor. Anlatılan hayat hikayeleri bazı değerleri farklı kılıyor.Birçok ev ziyaretleri yapıyorum gerek kurum üyeleri ,gerekse bize ulaşan ihtiyaç sahiplerini tespit etmek için; herbirinin çok farklı hikayeleri var kimi gözyaşlarıyla ifade ediyor kendini ; kimi ise kader yapacak bir şey yok deyip mevcut durumlarını kabul ediyor. İşte kurum olarak burada devreye giriyoruz aslında yapacak çok şey var ve bu imkanları oluşturmak bizim elimizde deyip kolları sıvayarak yeni sürdürülebilir,eğitim ve istihdam projeleri hazırlıyoruz .Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’nin kuruluşu olan Engelsiz Atölyeler Üretim ve Tüketim kooperatifi güçlü bir istihdam merkezini meydana getiriyor. Geçmişte yaptığımız tüm üretimler ve başarılı projeler ile aslında kendi referansımızı oluşturuyoruz.

Gaziantep çalışma ve işkur il müdürlüğü ,Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi ile ortak bir platformda buluştuk.Geleneksel El Nakışları kursunda aldıkları eğitimler ile Engel Durumu en az %40 Ortopedik olan kadın engelli bireylerimize bu kurs ile aslında bir bilezik takıyoruz.Bu kursta öğrendikleri ile aile ekonomilerine katkı sağlayacak ve oturdukları evde ve de sofrada söz hakları olacak kimseye yük olarak hissetmeyecekler kendilerini. Kursumuzun başvuruları hala devam ediyor,İstihdam merkezinde verilecek olan eğitimlere katılmak isteyen ailemizin yeni üyelerini bekliyoruz.

 

https://www.telgraf.net/haber/engelsiz-atolyeler-engelli-bireyleri-topluma-kazandiriyor-haberi-103234.html